Page 101 - Demo
P. 101

  Sağlık alanında hazırlanan Ar-Ge Strateji Belgesinde; ‘hastalıklar ve tedavileri alanında dünya ölçeğinde sorun çözücü temel, translasyonel ve klinik araştırmalar yapmak’, ‘araştırmalar sonucunda elde edilen çıktıları ülke ve dahil olunan uluslararası bölgenin (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika - EMEA, Güneydoğu Avrupa - SEE, Orta Doğu ve Kuzey Afrika - MENA) ihtiyaçları doğrultusunda hizmet, ürün ve teknolojilere dönüştürmek’, ‘ulusal ve uluslararası etkili ve etkin bir araştırma, geliştirme ve inovasyon ekosistemi oluşturmak’ ve ‘Ar-Ge stratejilerinin eşgüdümü ve takibini sağlamak için sürdürülebilir bir yapı oluşturmak’ olmak üzere 4 temel stratejik amaç belirlenmiştir. Bu amaçlar doğrultusunda belirlenen strateji ve projelerin yaşama geçmesiyle birlikte Üniversitemizin tanımlanan sağlık alanında Türkiye ve dünyada söz sahibi bir kurum olması öngörülmektedir. Özellikle hücresel tedaviler, sağlık biyoteknolojileri, tıbbi cihazlar, biyobenzer ilaç ve biyobelirteçler geliştirilmesi ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebileceğimiz stratejik alt alanlar olarak öne çıkmaktadır.
Hayvan Araştırmaları Laboratuvarımız, uzun yıllardır birçok araştırıcı için uygun deney hayvanı yetiştirmesi ve sağlamasının yanı sıra bölgemizde aktif olarak hayvan deneyleri çalışmalarını sürdürmektedir. Dönemin Kalkınma Bakanlığı’ndan altyapı projesi onayı alınan Merkezi Hayvan Üretim Yapısı ve Birleşik Hayvan Deneyleri Laboratuvarı’nın projelendirmesi tamamlanmış ve yapım aşaması için çalışmalar sürdürülmektedir. Kentimizde bir ilk olan Veteriner Fakültemiz ile koordinasyonun da sağlanması ile bu konuda daha hızlı gelişme hedeflenmektedir.
Tıp Fakültesi Araştırma Laboratuvarlarımızda, temel analiz olanakları merkezi ve planlanmış randevu sistemi ile gerçekleştirilebilmektedir. Aynı zamanda bu laboratuvarda tıpta uzmanlık öğrencileri, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tezleri başta olmak üzere temel laboratuvar uygulamalarına gereksinim olan tüm araştırmalara destek verilmektedir.
Dokuz Eylül Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Merkez Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından verilen ISO 15189 akreditasyon belgesine Türkiye’de sahip ilk kamu hastanesi laboratuvarıdır. Merkez Laboratuvarımız, 25.05.2012 yılında ilk kez akredite olmuş, 22.09.2016 yılında 4 yıl için tekrar akredite olarak kalitesini kanıtlamıştır. Akreditasyonun yenilenmesine ilişkin çalışmalar devam etmektedir.
1992 yılında kurulmuş olan Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü, Türkiye’de kurulmuş olan 3 onkoloji enstitüsünden biri olup Ege Bölgesi’nde bu alanda kurulmuş tek enstitüdür. Kanser alanında sonuç odaklı yeni ilaç ve yeni tıbbi cihaz geliştirmeye yönelik bilimsel çalışmalarda deneyimli bilim insanı yetiştirmeyi, ayrıca akademi ve endüstride görev alabilecek yetkin iş gücü potansiyeline önemli bir katkı sağlamayı hedefleyen Türkiye’nin ilk Translasyonel Onkoloji Anabilim Dalı, Üniversitemiz Onkoloji Enstitüsü bünyesinde faaliyete geçmiştir. Böylece birçok ilki gerçekleştirerek Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin öncü kuruluşlarından olan Üniversitemiz sağlık alanında yaptığı bu atılımla kanser hastalıklarının teşhisi ve tedavisine yönelik önemli bir hizmeti daha uygulamaya geçirmiştir.
Ülkemizin dördüncü, bölgemizin ilk Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin temeli 2019 yılında atılmış olup Mart 2020 itibariyle imar planı kesinleşmiştir. Bu proje ile sağlık ve iş dünyasına hizmet verecek önemli bir yapıyı daha kazandırmayı amaçlayan Üniversitemiz, sağlık alanında yerel ve bölgesel ölçekte yine önemli bir boşluğu doldurmuştur.
Dokuz Eylül Üniversitesi, sağlık alanında dünyadaki güncel gereksinimlere ve tema değişikliklerine hızlı yanıt vermektedir.
Stratejik Plan
2021 - 2025
  Stratejik Plan 2021 - 2025
   100
        























































































   99   100   101   102   103