Page 98 - Demo
P. 98

  Üniversitemiz bünyesinde farklı disiplinlerde araştırmalar yapmaya olanak sağlayan, sanayiye ve kamu kurumlarına hizmet veren, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde yürütülen Laboratuvar ve Araştırma Altyapıları Portalında (LABS Portalı) tanımlı 141 adet birim araştırma laboratuvarı mevcuttur. Üniversitemiz öz kaynakları ile satın alınan yüksek bütçeli analiz cihazlarının uzmanlar tarafından Ar-Ge kapsamında etkin kullanımını sağlamak üzere Tınaztepe yerleşkesinde bulunan Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve İnciraltı yerleşkesinde bulunan AR-LAB yapılandırılmaktadır. Toplam kapalı alanı 4.291 metrekare olan, Merkezi Araştırma Laboratuvarının, donanım altyapısının tamamlanması ile birlikte hizmete girmesi planlanmaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi Laboratuvar Bilgi Sistemi (DELAB), Üniversite-Sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi kapsamında Üniversitemiz teknoloji ve altyapısından sanayi çalışanları ile akademik tüm araştırmacıların yararlanması amacı ile oluşturulmuştur. Laboratuvarlar, çalışılan testler ve cihazlar Üniversitemiz erişim sayfasındaki linkler üzerinden sorgulanabilmektedir. Sanayi sektöründen ve akademiden araştırmacılar, Üniversitemiz bünyesindeki laboratuvarlara ve bu laboratuvarlarda yapılan testlere ve cihazlara tüm detaylarıyla ulaşabilmektedirler. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında yürütülen Faz 1-4 klinik ilaç araştırmalarının gerçekleştirilebilmesi için Destekleyici Araştırma Projeleri Birimi tarafından mevcut araştırma altyapısının kullanılmasına da olanak sağlanmaktadır. Üniversitemizin güçlü araştırma alt yapısında, 7/24 hizmet veren Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi başta olmak üzere farklı birimlerdeki 13 kütüphane ile birlikte Matbaa ve Uzaktan Eğitim Merkezi (DEUZEM) de önemli rol oynamaktadır.
Dokuz Eylül Üniversitesi, ‘Yeni Kuşak Üniversite’ olma anlayışıyla, Üniversite-Sanayi İşbirliğini, Ar-Ge, yenilikçilik, girişimcilik, fikri ve sınai mülkiyet haklarının ana boyutlarını Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) çatısı altında toplamakta ve güçlü bir araştırma ekosistemi yaratmaktadır. 2018 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde Dokuz Eylül Üniversitesi, bir önceki yıla göre 14 basamak ilerleyerek 16’ıncı sıraya yükselmiştir. Bu sonuç, inovasyon ve girişimcilik konusunda üretilen politikaların ve uygulamaya alınan teşvik edici yaklaşımların başarısına işaret etmektedir. Geleceğin dünyasını bugünden yakalama misyonu ile hareket eden Üniversitemiz, katma değer yaratan araştırmalara fırsat sunarak girişimcilik konusunda hareket alanını genişletmeye ve altyapısını işbirlikleri yaparak güçlendirmeye devam etmektedir.
Hedeflenen noktaya mensup ve paydaşlarının bilgi, deneyim ve yetkinlikleri aracılığıyla ulaşılacağı gerçeği ile Üniversitemiz, araştırmacıları bu yönde desteklemek üzere güçlendirici mekanizmalar kurmaya özel bir önem vermektedir.
Odağımız olan Araştırma Alanında, araştırma stratejilerinin ve önceliklerinin belirlenmesi, izlenmesi, araştırmacıların ulusal ve uluslararası fonlar tarafından desteklenen projelerle Üniversitemizin ve ülkemizin öncelikli alanlarında ürüne dönüşen çalışmalar yapmaları konusunda yönlendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) de güçlendirilmiştir. ‘Bilimsel Araştırma Projelerinin Seçimi, Kabulü, Değerlendirilmesi, Desteklenmesi ve İzlenmesine İlişkin Yönerge’ ile ‘Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Çalışma Yönergesi’ 2017 yılında yayımlanarak yürürlüğe konulmuştur.
Proje Koordinasyon ve Destek Biriminde (PRODEB), Üniversitemiz öz gelirleri ile desteklenen projeler ve dış kaynaklı projelerin işlemleri yürütülmektedir. Birim, araştırmacılara proje henüz öneri aşamasındayken proje yazma konusunda destek olmaktadır.
Stratejik Plan
2021 - 2025
  Stratejik Plan 2021 - 2025
   97
        

























































































   96   97   98   99   100