Page 107 - Demo
P. 107

  Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) ve Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) aracılığıyla proje destekleri sağlamak üzere yürütülen eğitim, proje ortaklık günleri vb. faaliyetleri koordine edilmekte, proje yazma ve bilgilendirme çalışmalarının etkinliğini artırmak üzere ise Proje Koordinasyon ve Destek Birimi (PRODEB) görev yapmaktadır.
Dokuz Eylül Üniversitesi Akademik ve Kişisel Gelişimi Destekleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKADEMİ-DE); iç paydaşlara yönelik bilgi, beceri, yetkinlik gelişim ve iyileştirme süreçlerini planlı, yapısal ve sürekli hale getirmeyi amaçlamaktadır.
Araştırmacı potansiyelini sadece akademik kadro olarak değerlendirmeyen Üniversitemiz Ortak Seçmeli Ders Havuzlarıyla öğrencilerin de araştırmacı kapasitesini ve disiplinlerarası becerilerini geliştirmektedir.
Araştırma Sonuçlarının Katma Değer Yaratan Ürünlere Dönüştürülmesi
Üniversitemiz, tek yerleşke merkezli üniversitelerin aksine İzmir’in dört bir yanına yaygınlaştırılmış farklı yerleşkelerde, 17 fakülte, 10 Enstitü, 1 Konservatuar, 3 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu, 1 Uygulama ve Araştırma Hastanesi, 60 Araştırma ve Uygulama Merkeziyle, kenti ile bütünleşmiş bir yapıyı eşgüdüm içinde yönetmektedir.
Yayınlarının niceliğini, niteliğini ve etki derecesini sürekli geliştirmeyi hedef alan Üniversitemiz Araştırma odaklı konumu ile ürettiği yenilikçi bilgileri katma değer yaratan çıktılara dönüştürmektedir. Üniversitemiz, araştırmacılarının yenilikçi teknolojiler geliştirmelerini teşvik etmekte, Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) birimi aracılığıyla araştırmacılara birebir hizmet ve destekler sunmaktadır. Araştırmacıların, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım gibi fikri mülkiyete ilişkin başvuru yapmaları desteklenmekte, ilgili işlemler patent vekilleri aracılığıyla yerine getirilmekte, ticarileşme sürecinde ise gerekli analiz ve araştırmalar yapılarak, en uygun ticarileşme modeli ile sürecin tamamlanması amaçlanmaktadır. Araştırmacıların talepleri doğrultusunda, yapılan araştırmaların niteliğini ve patentlenebilirliğini artırmak amacıyla patent ön araştırması yapılarak fikrin özgünlüğünün belirlenmesine destek olunmaktadır. Üniversitemizdeki araştırmacılar tarafından gerçekleştirilen ve fikri mülkiyete konu olan çalışmalar Fikri Mülkiyet Hakları Komisyonu tarafından değerlendirilmekte ve ticarileşme potansiyeli yüksek olanlar, komisyon tarafından belirlenen strateji ile ticarileşme sürecine alınmaktadır.
2018 - 2019 yılları arasında oluşturulmuş olan ticarileşebilir patent portföyündeki 9 patentin ticarileştirilme çalışmalarına devam edilmektedir. Ulusal ve uluslararası patent, faydalı model ve endüstriyel tasarımların artırılması Üniversitemizin yeni dönem öncelikli hedefleri arasındadır.
Araştırmacıların, öğrencilerin ve diğer girişimci adaylarının araştırma sonuçlarını/ teknoloji tabanlı iş fikirlerini ticarileştirme amacına yönelik çalışmaları Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (DETTO) Girişimcilik Modülü tarafından desteklenmektedir. Bu kapsamda, 2017 yılında faaliyete geçen BAMBU Hızlandırma ve Ön Kuluçka Merkezi, araştırmacıları ve öğrencileri girişimciliğe yönlendirmekte, ticarileşme sürecinde destek olmakta, iş modellemesi, iş planı hazırlama, fikri mülkiyet hakları ve şirketleşme gibi konularda eğitimler vermekte, teknik/ticari mentorluk ve danışmanlık hizmet desteği sağlamaktadır.
Stratejik Plan
2021 - 2025
  Stratejik Plan 2021 - 2025
   106
        






















































































   105   106   107   108   109