Page 6 - Demo
P. 6

   ÜST YÖNETİCİ SUNUMU
Türkiye’nin saygın markalarından birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), öğretim ve araştırma faaliyetlerini başarı ile yürüten; kamusal sorumluluklarını titizlikle yerine getiren bir yükseköğretim kurumudur. Kurulduğu günden bu yana bilimin evrensel niteliğini yüksek insani değerlerimiz ile bütünleştiren; aziz milletimizin ve insanlığın geleceği adına çalışan Üniversitemiz, mensuplarımızın olağanüstü gayretleri ile birey ve toplum hayatımızı zenginleştirmekte; aydınlık geleceğimize emin adımlarla ilerlemektedir.
Kurucu ilke ve değerlerine sıkı sıkıya bağlı olan kurumumuzun akademik birikim ve edinimleri, heyecan verici başlangıçlara ilham olmakta; ülkemizin ulusal bilim politikalarını desteklemektedir. Bu sürecin sonuca ulaşmasındaki önemli unsurlardan birisini de, kamu yönetim ilkeleri gözetilerek
şekillendirilen DEÜ Stratejik Planlarının varlığı teşkil etmektedir.
İlgili mevzuat çerçevesinde beşer yıllık dönemler halinde hazırlanan bu yol
haritaları, aile fertlerimiz için ulusal, bölgesel ve yerel kalkınma hamlesi doğrultusunda referans noktası oluşturmakta; kurumsal refleksimizin hangi alan ve sektörlere yönelmesi gerektiğine işaret etmektedir. Bunların yanı sıra; şeffaf, hesap verebilir, adil ve eşit yönetim anlayışının birimlerimizde mutlak suretle uygulanmasını ve kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesini amaçlamaktadır. Üniversite Rektörlüğü himayesinde hazırlanan Dokuz Eylül Üniversitesi 2021-2025 Stratejik Planı da, bu eksende meydana getirilmiş; aynı zamanda öngörü ve eylem belgesi niteliği taşımaktadır.
Değişen dünyanın dinamiklerini yakından takip eden Üniversitemizin 2021 yılından itibaren hedeflerini tanımlayan bu planda, üç ana başlık yer almaktadır. Bunlardan birincisi, kurumumuzun bilimsel ve yenilikçi (inovatif) araştırma kapasitesinin geliştirilmesidir. Ülkemizin sosyal ve iktisadi hayatının güçlendirilmesi açısından son derece önemli olan bu başlık, küresel ekonomiye entegre olan Türkiye’nin 2023 Vizyonu’na uygun planlamalar içermektedir. Son yıllarda milli ve yerli üretim anlayışının ön plana çıktığı ülkemiz açısından buradaki göstergeler, kurum performansının ve kabiliyetinin artırılması açısından da önem taşımaktadır.
Plandaki ikinci ana başlık ise eğitim-öğretim kalitesini geliştirmek ve kurumsal kapasiteyi güçlendirmektir. Halihazırda 75 bin mensubu olan Üniversitemizde, mevcut durumun sürekli iyileştirilmesine yönelik atılacak her adım, aynı zamanda ülkemizin kalkınma ve istihdam politikalarıyla uyumlu olacak şekilde hazırlanmıştır.
Stratejik Plan 2021 - 2025
   Stratejik Plan 2021 - 2025
   5
       























































































   4   5   6   7   8